Elsö Oldal

Miért válassza a Királyko Panziót? - Nézze meg bemutató filmünket, gyozodjön meg!

  • A mindennapok taposómalma

A természetjárás és kirándulás azon szabadidos tevékenységek közé tartozik, melyeket bármikor megengedhetünk magunknak, a mi országunk erre kifejezetten alkalmas, gondoljunk a hegyekre, a tiszta levegore, a sétákra, a tábortuzre, a barátokra és a finom ételekre. A mindennapi életünk gyakran stressz-helyzetek elé állít, ez arra kötelez minket – édesanyánk szava járása szerint – hogy vigyázzunk magunkra. Önmagunk óvása gyakran második helyre szorul az életünkben. Kevés mozgás, rendszertelen étkezés és munka ill. plusz munka körül forognak hétköznapjaink. Ha eljön a hétvége, egyetlen barátunk az ágy. “Betonbarlangunkban” 80 szomszédunkkal élünk. És ok is alszanak. És mindez a normális.

  • Tégy önmagadért!

Mikor mentél el otthonról legutóbb? Nem a városi parkra gondolunk a sugárút mellett vagy a sarki kávézóra, hanem a szürke betonvilágod elhagyására.

  • A hálószobád nem erdoillatú.

Képzeld el, milyen egy fából készült szobában aludni. Mire gondoltál? A Királyko Panzió 452 m3 fenyodeszkából készült, de nem az erkélyeden álló fenyobol. Az építkezés miatt kivágott fák helyére csemetéket ültettünk, a mi világunkban ennek így kell lennie. Öntözzük is oket!

  • Étel, mint az otthoni a szomszédnál

A legjobb étel – foként, ha a természetjárásból jössz – a más foztje. A Panzió szakácsnojét Violának hívják. Megsúgjuk, Viola III. helyezést ért el „A hagyományos gasztronómia” versenyen, mely a fehérvölgyi (Fehér megye) „Falusi turizmus vásáron” került megrendezésre 2008-ban. Vendégeink közül sokan el akarták csalogatni tolünk, neked eszedbe se jusson!

  • Mivel töltheted az idodet?

Sétálhatsz a hegyekben és a völgyekben különleges tájakat ismerve meg, a hely kitunoen alkalmas túrázásra egy komplex rezervációról lévén szó vízkitörésekkel, sziklaüregekkel és víznyelo barlangokkal. A Malomvölgy Hasadék (Cheile Vaii Morilor) bejárata a Panziótól 5 km-re található. Ha lusta vagy, 5 km-es körzeten belül 5 turisztikai látványosságot is találhatsz: oslénytani természetvédelmi terület, Alsóvidrai vízesés, Avram Iancu szüloháza és múzeuma, az 1712-ben épített “Sfintii trei ierarhii” fatemplom és a kobol épült “Sfintii Arhangheli” templom, a hatodik, bónusz látványosság, mely mellett elhaladsz utad során az Alsóvidra Néprajzi Kiállítás. Lehetsz ennél is lustább, avagy váltogathatod a kirándulásokat a Panzió által kínált tevékenységekkel, ajánlatunk: pingpong terem, darts és más játékok, televízió minden szobában, egy 84 cm-es plazma televízió (minden csatorna megtalálható), ugyan nem ajánljuk, de megengedjük, hogy kedvenc sorozatodat is megnézd. Van fitnesz gép, szánkó, korcsolya, kerékpár, igényelhetsz vízmasszázst és sétálásra valamint szánkózásra / szekerezésre alkalmas utakat is találsz. Stelu és Puiu két huséges lovunk, akik hátán bejárhatod a környéket.

  • Technikai adatok

Hely: Lunka (Lunca), Alsóvidra község, Fehér megye. Közeli városok: Topánfalva 12 km, Torda 102 km, Gyulafehérvár 93 km, Kolozsvár 132 km, Nagyvárad 153 km, Szeben 166 km, Vajdahunyad 127 km. Befogadóképesség: 4 db. kétágyas szoba, 1 db. duplaágyas szoba és 1 db. franciaágyas, azaz normális esetben 12 személy fér el kényelmesen, ugyanakkor 24-en is bezsúfolódhatnak. Minden szoba külön fürdoszobával rendelkezik, az állandó melegvíz-ellátás adott. Étterem: van Terasz: van, 3 darab Medence: nincs Görkorcsolyapálya: boldogulsz egy dombon? Parkoló: ingyenes, a medve nem kér borravalót Nem gyoztünk meg? Még van egy esélyünk. Látogass el honlapunkra és indulj el hozzánk! Várunk!

VREI SA STII CUM O MAI DUCEM SI CE-TI MAI OFERIM? Promitem sa nu te bombardam cu email-uri si informatii nefolositoare. Un email intr-o luna si doar in cazuri exceptionale, atunci cand chiar avem ceva important sa-ti transmitem, iti vom trimite si un al doilea email in aceeasi luna. Pentru a te abona, trebuie doar sa-ti introduci adresa mai jos. Vei primi o solicitare de confirmare printr-un email si gata, suntem conectati!